dilluns, 8 de maig del 2017

Troben un nou dinosaure semblant a un ocell i amb plomes modernes.

Aquesta és la nova espècie de dinosaure amb plomes asimètriques trobada a la Xina, que representa el troodóntido més d'hora reportat -dinosaurio maniraptorano semblant a un ocell-. Així ho assenyala un estudi que publica la revista Nature Communications. Les plomes asimètriques van ser una innovació important associada amb l'evolució del vol.


Julius T. Csotonyi 2017 / Xu, Currie, Pittman et al.



L'estudi, liderat per l'Institut de Paleontologia i Paleoantropologia de Vertebrats de l'Acadèmia Xinesa de Ciències, descriu aquesta espècie, anomenada Jianianhualong Tengi, a partir d'un esquelet gairebé complet i que conserva a més les plomes fòssils. Data del Cretaci d'hora, fa aproximadament entre 145 i 100 milions d'anys, i va ser trobat al nord-est de la Xina.

No està clar si Jianianhualong Tengi era capaç de volar ja que es troben plomes asimètriques tant en espècies modernes voladores com no voladores. No obstant això, els resultats suggereixen que les propietats aerodinàmiques millorades ja eren presents en els primers parents dels ocells, i proporcionen una visió sobre el moment de l'evolució d'aquestes plomes asimètriques.

Vídeo relacionat amb la notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada