miércoles, 10 de mayo de 2017

Descobreixen les petjades d'una espècie de rèptil desconeguda que va habitar els Pirineus

Descobreixen les petjades d'una espècie de rèptil desconeguda que va habitar els Pirineus


Un equip de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) han descobert les petjades d'una espècie fins ara desconeguda que vivia als Pirineus entre 247 i 248 milions d'anys enrere.Els arcosauromorfos són els rèptils que posteriorment van donar pas als dinosaures i més tard als cocodrils.

Fins ara,aquest tipus de petjades Prorotodactylus només es coneixia a Polònia i Alemanya. Aquests anteriors descobriments havien atribuït a dinosauromorfos, membres primerizos de la família dels dinosaures, però les noves petjades mostren que estan relacionades amb la família dels arcosauromorfos i per tant allunyen en el temps la relació amb els dinosaures.

L'estudi publicat es basa en l'anàlisi d'aquests i més fòssils, i s'ha demostrat que els rèptils arcosauromorfos que dominaven a la zona del Pirineus no eren d'aquesta nova espècie, sinó que mesuraven més o menys un metre de llarg, i que fins i tot cohabitaven amb exemplars més grans, que podrien arribar a mesurar fins a tres metres de llarg.Link de la noticia

Noticia relacionada

Noticia 1

Noticia 2

No hay comentarios:

Publicar un comentario