dijous, 31 de març del 2016

PÉRDUA DE LA MEITAT D’ANIMALS DE VIDA SALVATGE EN 40 ANYS


Segons indica l'informe Planeta Viu 2014 de l'ONG WWF, s'ha demostrat que entre 1970 i 2010 l'acció de l'home va implicar la desaparició de més de la meitat dels animals salvatges del planeta.

En aquests 40 últims anys, l'Índex Planeta Viu (IPV), que mesura l'evolució de les poblacions de diferents espècies de mamífers, aus, rèptils, amfibis i peixos, es va reduir un 52%. Però aquesta disminució seguirà augmentant a no ser que actuem per invertir aquesta caiguda amb mesures que ajuden al desenvolupament i protecció del medi ambient

Les zones més afectades són Amèrica Llatina, on s'ha reduït un 83%, seguida de la regió del Pacífic asiàtic. Les espècies d'aigua dolça han estat les més perjudicades amb una reducció del 76%, mentre que les terrestres i marines van disminuir un 39%.

Les causes d'aquest declivi són: la pèrdua i degradació dels hàbitats (a causa de l'agricultura, urbanització, desforestació, reg, preses hidroelèctriques ...), la caça, la sobreexplotació pesquera i el canvi climàtic
.
Entre 1961 i 2010, la població mundial va passar de 3 100 000 000 a  7 000 000 000 habitants i amb això la biocapacitat disponible per cap va passar de 3.2  a 1.7 hectàrees. A més, aquesta xifra continuarà experimentant una regressió ja que es preveu que la població mundial arribe als 9.600 milions d'habitants el 2050.

Els països més rics són globalment aquells on l'empremta ecològica (en la qual s'inclou la pèrdua de biodiversitat) per habitant és la més elevada. L'ús dels recursos i dels serveis ecològics dels països amb ingressos alts és cinc vegades més elevat que als països amb baixos ingressos i, per tant, per mantenir el seu nivell de vida, els països rics recorren a la biocapacitat dels altres. Per exemple, si tots visquérem amb el nivell de vida de la gent de Qatar, necessitaríem 4.8 planetes.


Per aquest motiu, per evitar la degradació del nostre planeta i la pèrdua de part de la seua població animal, hem de prendre consciència: no malbaratem, utilitzem únicament allò que necessitem i, sobretot, respectem el medi ambient.

Vídeo:




Noticia relacionada:


1 comentari:

  1. Hola Rosanna!
    Estic totalment d'acord amb el propòsit d'aquesta notícia: prendre consciència per evitar la degradació del nostre planeta i la pèrdua de part de la seua població animal. És molt lamentable que l'acció de humana haja implicat la desaparició de més de la meitat d'animals salvatges. Per això és necessari que nosaltres actuem i intentem evitar açò siga com siga per a què no vaja a més i acabem amb moltíssimes més espècies. El que hem de fer per damunt de tot és respectar el medi ambient, no malbaratar i utilitzar només allò que necessitem. Si ens comprometem i actuem junts, aconseguirem evitar la degradació de la Terra.

    ResponElimina