dilluns, 28 de març del 2016

  -"Les centrals nuclears deuríen d'estar tancades-

Naoto kan,l'exprimer ministre japonès, cinc anys després de l'accident de Fukushima, renega de l'energia atòmica i critica l'empresa elèctrica que gestionava la central.

El Rainbow Warrior, vaixell insígnia de Greenpeace, navega a una milla de la central de Fukushima cinc anys després de la catàstrofe nuclear. Un helicòpter i un vaixell de la guàrdia costanera escorten l'embarcació i controlen els seus moviments.

Avuí Naoto critica i assenyala la negligència de Tepco, la companyia elèctrica que gestionava la central, en la gestió de l'accident. "Aquí van rebaixar el nivell de la terra per aprofitar al mar. En part, això va permetre que el tsunami arrasés la central ", comenta amb part de la tripulació assenyalant la instal·lació, que tardarà 40 anys més en desmantel·lar-se.

Aquell dia, un terratrèmol de magnitud 9 va esquerdar el fons del Pacífic a uns 140 quilòmetres de la costa nord-est del país. El moviment sísmic va desembocar en un tsunami amb onades de més de 15 metres i la mort d'unes 20.000 persones i 200.000 desallotjats.

La Fiscalia imputà tres alts directius de Tepco i la companyia segueix pagant indemnitzacions a tots els desplaçats porten ja uns 50.000 milions d'euros.






Font


Fonts relacionades







Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada