dissabte, 19 de març del 2016

Volcà Masaya

         -National Geographic filma llac de lava del volcà Masaya-



A Managua,(Nicaragua):Un equip d'exploradors científics de National Geographic filmen un documental del llac de lava que s'ha format en el volcà Masaya,que es troba en activitat eruptiva des de desembre passat.

Un representant de National Geographic,va dir:"Fa alguns anys, descendint 400 metres a les profunditats del cràter Marum a l'illa de Vanuatu  vaig explorar aquest estrany, rar llac de lava".

El cràter del volcà Masaya, conegut com "Santiago",està envoltat per un bosc tropical sec que creix entre les roques poroses d'antigues erupcions.

El Masaya és un dels set volcans actius a Nicaragua i des de 1520 ha registrat almenys 18 diferents activitats, incloses erupcions volcàniques a 1772 i 1820, segons la informació oficial.

Experts del Servei Geològic dels Estats Units (USGS) han recomanat elaborar i dissenyar mapes sobre el perill que representen els volcans Masaya i Momotombo, també en activitat, per tal de reduir els riscos a les poblacions properes.

Tant el Masaya com el Momotombo i el Telica, tots al Pacífic, es troben en fases eruptives, que no han representat perill per les seves poblacions




         


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada