dimarts, 1 de març del 2016

El calentament global no és una causa natural

Sobre la base d'analitzar com es gela la Terra per sí sola després d'un període de calentament natural, uns científics han realitzat una investigació els resultats de la qual confirmen que la temperatura global no augmenta o disminueix de forma caòtica a llarg termini per causes naturals. Llevat que rebi influències exteriors, deuria romandre estable.
Les noves evidències obtingudes per aquests científics d'Estats Units, podrien finalment ajudar a evidenciar que el canvi climàtic global no succeeix de forma imprevisible, sinó que depèn, en part, de l'activitat humana.
Per al nou estudi, uns científics van utilitzar models climàtics globals i observacions per satèl·lit de la NASA del balanç energètic terrestre dels últims 15 anys. Els anàlisis d'aquestes dades els ha conduit a l'anterior conclusió: els cicles climàtics naturals no poden explicar el nivell de canvi climàtic observat.
S'assumeix que, mitjançant un mecanisme natural, una Terra en procés de Calentament és capaç de restaurar, fins a cert punt, el seu equilibri de temperatures a través de canvis complexos en l'atmosfera i en la forma en que es transporta el calor radiatiu.
Els científics creien des de fa temps que l'estabilització d'algun fenomen  es feia a partir d'un sistema paregut a una vàlvula de seguretat. La Terra crea una retroalimentació radiativa negativa que li permet alliberar una major quantitat de calor acumulat, a través de la part superior de l'atmosfera.
El nou anàlisi confirma que aquest fenomen té un paper dominant en la restauració de l'estabilitat de les temperatures globals, però per sorpresa dels propis autors de l'estudi, allò descobert indica que tendeix a trobar-se superada localment per retroalimentacions energètiques positives, com a conseqüència  del calor atrapat, relacionats amb canvis en els núvols, el vapor d'aigua, la neu i el gel.


Notícies relacionades:

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada