dissabte, 26 de març del 2016

    -Nosaltres som els principals culpables de les desforestacions-

El planeta té actualment un trilió d'arbres, és a dir uns 442 per cada ésser humà, una quantitat vuit vegades superior a la inicialment estimada pels investigadors.Un equip d'experts de 15 països coordinat per la Universitat Yale d'Estats Units va recórrer a la vella tècnica del recompte per cap i tecnologia satelital d'avantguarda per realitzar el que presenten com el cens d'arbres més complet mai realitzat.

Al costat del troballa inesperada arriba una mala notícia: l'estudi revela que la quantitat d'arbres s'ha reduït a la meitat des de l'inici de la civilització humana.el ritme de la desforestació no ha disminuït: estem talant actualment uns 15 mil milions per any d'aquest total de tres trilions (un trilió equival a un milió de bilions, és a dir la unitat seguida de 18 zeros).

L'equip d'investigadors va recórrer a imatges de satèl·lit per determinar com clima, la topografia, la vegetació, les condicions del sòl i l'activitat humana afecten la densitat forestal.
Després de desenvolupar models per estimar la quantitat d'arbres a nivell de cada regió, els experts van realitzar després un mapa dels tres trilions d'arbres presents al planeta.
"La major densitat d'arbres es va trobar en els boscos boreals a les regions subàrtiques de Rússia, Escandinàvia i Amèrica del Nord", ha indicat Yale en un comunicat."Però les zones boscoses més extenses", precisa, "estan en els tròpics, on hi ha el 43% dels arbres del món".

L'any pasat el món va Perdre uns 18 millones de hectarees de boscos, més de La meitat a els tropics, segons WRI.





Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada