dimecres, 30 de març del 2016

Alerta pel blanqueig de la Gran Barrera de Coral d'Austràlia

La Gran Barrera de Coral d'Austràlia està patint la pitjor decoloració registrada fins al moment.
Segons les proves recollides pels científics de la Universitat de Queensland (Austràlia), el canvi climàtic és el responsable del dany en aquesta naturalesa.


 
El blanquejat passa quan els corals estan sotmesos a estrès a causa de canvis en les seves condicions de vida, com la temperatura, la llum o els nutrients que reben, el que els força a expulsar les algues que els donen color, conegudes com zooxanthellae, que viuen entre elles.
 


A causa d'aquest procés el corall perd de manera gradual el seu color fins tornar-se completament blanc.
Encara que se sap que els corals es poden recuperar i tornar a tenir color, poden trigar dècades. I en cas que l'estrès continuï, poden acabar muriendo.ya han informat de la mortalitat d'almenys el 50% dels corals

Aquest és el tercer blanqueig coral·lí des de 1998 i els científics assenyalen que no ha hi ha proves que hagi succeït un desastre com aquest abans del segle XX.

 noticia  
noticia relacionada
video


2 comentaris:

  1. Ací tenim un altre devastador efecte del canvi climàtic. Últimament sempre que llig alguna notícia de caràcter mediambiental està present aquest. El canvi climàtic ja és un fet real, ja notem les seues conseqüències perjudicials, com la muntada de les temperatures, la pèrdua d'algunes espècies, també l'exemple que ací tenim present, el blanqueig del coral, i molts més. Pense que sent els majors responsables d'aquests fets, hem de prendre consciència ja d'una volta i començar a canviar. Molts éssers vius estan patint pels nostres capritxos. Donem-li als altres éssers vius el capritx de viure el calma i sense patiment.

    ResponElimina