dilluns, 7 de març del 2016

La contaminació provoca 7 milions de morts a l'any

La contaminació de l'aire és el major risc de salut ambiental en tot el planeta. Provoca al voltant de 7 milions de morts a l'any, segons l'Organització Mundial de la salut (OMS).

Aquestes xifres corresponen a les estadístiques de mortalitat mundial de 2012 i determinen que la contaminació ambiental, tant dins de la llar com fora, provoca més morts que el tabac, les morts en carretera o la diabetes juntes.

Les últimes dades que tenia l'OMS, del 2008 indicaven que 3,5 milions de persones havien mort per un motiu relacionat amb la contaminació ambiental, xifra que és la mitat que la revelada ara.

Les dades corroboren que 3,7 milions de persones van morir per factors ambientals externs uns 4,3 milions, es deuen a la pol·lució de l'interior de les llars. Les conseqüències van ser morts relacionades amb cardiopatia isquèmica, ictus, malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), càncer de pulmó i infeccions respiratòries greus.

Segons l'OMS els grups de la societat que més els afecta són les dones, els nens i els ancians i també afecta sobretot a països amb ingresos baixos i mitjans com el Sudest asiàtic o Àfrica.

Notícia original

Notícies relacionades:
- Com es prediu la contaminació a les ciutats?

Vídeo relacionat

4 comentaris:

  1. Hola Mar! No sé com, veient aquestes estadístiques i penedint-nos de les víctimes, podem continuar contaminant l'atmòsfera d'aquesta manera. Com hem vist a classe, són moltes les maneres en les que podem contaminar l'aire, bé siga per l'ús domèstic, industrial, etc. No obstat, també és preocupant la contaminació de l'aigua, aquesta juntament amb l'atmosfèrica destrueixen el planeta amb efectes com el forat en la capa d'ozò que augmenta la temperatura de la Terra, contaminació de llacs o rius sencers provocant la mort de mols ecosistemes... Hem de ser conscients del que passa al nostre voltant i del que estem produïnt amb les nostres comoditats. Cal pendre mesures per tal de perpetuar la vida del nostre planeta.

    ResponElimina
  2. Sembla increïble com els humans mai parem de caure en la mateixa pedra. Sembla indignant com, coneguen a la perfecció els efectes corrosius que té, tant en nosaltres com en qualsevol ésser viu, la contaminació, continuem sense canviar-ho. Sabem com és de perjudicial la contaminació de l'aigua, de l'aire... A més, també som conscients que sols amb alguns petits canvis, com per exemple deixar de tirar al sòl deixalles que produeixen lixiviats i contaminen les aigües subterrànies, podem fer grans canvis. És a dir, un xicotet gest considerat per a nosaltres, pot millorar en molts aspectes la situació global actual. Crec que ha aplegat el moment de començar amb aquests canvis, perquè si no, amb cada plàstic tirat al sòl, amb cada avocació de residus perillosos al mar... anem restant-li vida al planeta, a la raça humana, a tots els animals, a les plantes... per què ser uns assassins si podem evitar-ho?

    ResponElimina
  3. Es díficil de creure, que amb les estadístiques tant tràgiques a la mà, 7 milions de persones que perden la vida cada any, i amb els coneixements tant avançats que tenim sobre les diferents contaminacions (de l'aire, en aquest cas), els èssers humans , principals culpables, no menejem tan sols un dit per corregir-ho, i assegurar la supervivència d'un planeta que té els dies contats a aquest pas. La contaminació és una força que avança agafada de la mà dels humans, i que provoca ja més morts inclus que malalties com la diabetes, o accidents de tràfic, ja va siguent hora de fer un canvi dràstic que assegure una reducció en la tasa de mortalitat tant dels humans com d'altres èssers vius que moren amb massa freqüència.

    ResponElimina
  4. Hola Mar!
    Ja sabiem de la contaminació de l'aire i de la seua influència en la nostra salut, però la noticia ens aporta dades concretes: 7 milions de morts a l'any.
    S'ha pogut relacionar l'emissió de gasos nocius amb malalties tan greus com les cardiopaties, el càncer, els infarts cerebrals o ictus...
    A més, la població més afectada és la que menys recursos disposa.
    Els líders mundials ja han celebrat ccongresos per tal de trobar remeis a l'actual situació, però hauriem d'esforçar-nos més encara, per aconseguir solucions de major rapidesa i eficàcia.

    ResponElimina