dimarts, 1 de març del 2016

El renaixement de les papallones monarca

Les últimes dades confirmen una espectacular recuperació de les papallones monarca.

Les autoritats mexicanes, nord-americans i canadenques han informat que a la temporada 2015-2016, aquest lepidòpter de l'espècie Danaus plexippus ha ocupat 4,01 hectàrees d'una zona coberta per pins i avets. Fa dos anys va marcar el seu mínim històric: 0,67 hectàrees.

Cada any, aquests insectes, amb les seues ales negres i taronja, emprenen un viatge de més de 4.000 quilòmetres des de Canadà fins a les muntanyes de Mèxic i Michoacán per passar els mesos més freds de l'any. La tala il·legal en la seva zona d'hivernada i l'ús de pesticides (que danyen la població de algodoncillo, planta de la qual s'alimenten les seues larves), han donat lloc el seu declivi en el que va de segle.

L'èxit de les polítiques mediambientalistes de Mèxic, Estats Units i Canadà s'enmarca en un compromís que els tres països van fer en 2012 perquè 250 milions de papallones monarca arriben a ocupar 6 hectàrees en 2020. No obstant, està molt lluny de les xifres de la temporada de 1996-1997, que va ser de 18,99 hectàrees. La plantació de 100.000 hectàrees amb algodoncillo sense pesticides en EE.UU és una de les mesures preses per a salvar la papallona monarca.

Notícia original

Notícies relacionades:
- Les papallones monarca utilitzen plantes medicinals
- Migració de papallona monarca es recupera

Vídeo:

1 comentari:

  1. Aquesta noticia demostra que estem a temps de millorar i tindre cura de els essers vius i del planeta,respecte al canvi climatic i el calfament global que esta provocant la destruccio de biodiversitat. Soles fa falta realitzar canvis i pactes entre paisos i ser complidors.

    ResponElimina