divendres, 26 de desembre del 2014

Ecologistas en ación denúncien a Ana Botella per l´exés de contaminació a Madrid

Tots coneixem el exés de contaminació a les ciutats, com també sabem que és perjudicial. Per això, Ecologistas en acción, format per la confederació de més de 300 grups d´ecologistes que treballen per la protecció del Medi ambient,va presentar aquest dimarts una denúncia contra la alcaldesa de Madrid. L´organització acusava a Ana Botella de no haver adoptat les mesures necesàries per a garantitzar que l´aire de Madrid complira els llímits legals de contaminació, incumplint així, l´article 325 del Códi Penal i sent culpable d´un delit contra el medi ambient.

En aquesta denúncia, anàven adjuntes unes tables en les que s´hi podia apreciar l´exés de diòxid de nitrògen a la ciutat, un gas provenent principalment del tràfic. Ademés, aquest gas està regulat per la UE desde el 2010, i a Madrid, han estat sobrepassant-se els valors màxims desde aquell any .Així, desde Brusseles s´ha decidit  multar a la capital amb una xicoteta quantitat de diners, totalment insuficient ja que si es segueix incumplint el pacte apareixerán els problemes típics de una contaminació.

Finalment, després de rebre la denúncia, la alcaldesa va prometre la implantació de nous plans que restringueixquen la circulació del tràfic d´algunes zones. Tot està per veure.

Notícia relacionada 1:
Notícia relacionada 2:

Notícia original:


2 comentaris:

  1. Marc, ha estat molt acertada la teua noticía, ja va siguent hora que algu prenga responsabilitats per la contaminació que es produeix a algunes de les ciutats més grans del nostre país, en aquest cas a Madrid. Dic açó per què els polítics són les persones que més pes tenen a aquestes coses, i estaria bé que prengueren mesures preventives que incite a la població a utilitzar més regularment els mitjans de transport públic, per exemple.
    Ja comente que, aquestes coses es deuríen de realitzar a totes les ciutats del país, del nostre i dels altres, encara que per a alguns sería demanar en excés.

    ResponElimina
  2. Aquesta, és una noticia molt interessant i a la mateixa vegada impactant, perquè rares vegades s’havien vist casos en els que un grup d’ecologistes anaren directament a tallar de soca-rel el problema de la contaminació, i menys encara que denunciaren a la pròpia alcaldessa d’una ciutat.
    En aquest cas, Madrid és una gran ciutat i si no es prenen mètodes de prevenció contra la contaminació, aquesta podria causar un problema molt gran. Açò és pel fet de que el transport dels vehicles, els gasos procedents de construccions i demolicions, la proliferació d’indústries i altres, són les principals causes de la contaminació en una ciutat com Madrid, i aquesta està completament activa per la qual cosa, totes aquestes causes es multipliquen per dos.
    Les mesures que han segut capaços de portar a terme els ecologistes, a l’hora de denunciar a la pròpia alcaldessa, possiblement siguen les que es necessitaven per a que els habitants de Madrid s’adonen del gran problema que estan causant-se ells mateixa a la salut i al món.

    Però al igual que s'ha fet a Madrid, es deuria de conscienciar a tot el món els greus problemes de la contaminació, i les mesures per poder previndre-la.

    ResponElimina