divendres, 26 de desembre del 2014



L'ull humà pot veure la llum infraroja 'invisible'

La radiació infraroja va ser descoberta en 1800 per William Herschel i per a l'ésser humà, és impossible veure-ja que està fora de l'espectre visual. No obstant això, un equip internacional d'investigadors ha descobert que amb certes condicions especials, la retina és capaç de detectar aquesta llum infraroja.

Per a la seva investigació, els experts van utilitzar cèl·lules de la retina de ratolins i éssers humans i làsers potents que emeten polsos de llum infraroja, descobrint que quant els polsos de llum làser s'emetien ràpidament, les cèl·lules sensibles a la llum a la retina rebien algunes vegades una doble cop d'energia infraroja i, per tant, l'ull era capaç de detectar aquesta llum que cau fora de l'espectre visible.

"Hem experimentat amb polsos de làser de diferent durada que lliuren el mateix nombre total de fotons, i es va trobar que com més petit sigui el pols, el més probable era que una persona pogués veure-ho", expliquen els científics.

"Estem utilitzant el que vam aprendre en aquests experiments per intentar desenvolupar una nova eina que permetria als metges no només examinar la vista, sinó també estimular determinades parts de la retina per determinar si està funcionant correctament", explica Vladimir J. Kefalov, líder de l'estudi.

L'estudi ha estat publicat a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

-Noticia original

-Noticies relacionades

 -Noticia1 -Noticia2

-Video

1 comentari: