dimarts, 30 de desembre del 2014

Cuc que proporciona el sida

Un cuc és responsable de la esquistosomiasis, que mata a unes 200.000 persones a l'any en les comunitats de l'Àfrica sobretot.

Els cucs es troben primer en forma de larva on hi ha aigua, i on la gent va a banyar-se, a llavar roba o alguna cosa. Una vegada aquestes larves s'introdueixen en la sang és quan es formen en cuc. Les femelles comencen a posar ous i a les dones afecta a l'úter i a la vagina provocant un sagnat excesiu.

Eric Comte opina que hi ha un gran vincle entre el sida i la esquistosomiasis i que hi ha que pestrar-li més atenció.

El pediatra estaunidense Peter Hotez diu que el millor mètode per evitar aquesta enfermetat es la desparasitació massiva perquè així es reduirà la transmissió del sida.
Els Investigadors de la Universitat de Yale han calculat que ix més econòmic investigar per un medicament que utilitzar tants recursos mèdics. Els homes podrien sometres a una operació qu redueix la transmissió del sida el 60%.

El praziquantel és l'únic fàrmac disponible per a tractar la esquistosomiasis, sols costa 30 cèntims. La esquistosomiasis és una de les pijors enfermetats més habituals a l'Àfrica.

Notícia original:
El Pais

Notícies relacionades:
soitu.es
ABC.es


2 comentaris:

  1. Bona vesprada, considere que aquesta foto és molt adecuada per a aquest tipus de noticia, m'agrada molt

    ResponElimina
  2. M'agrada molt aquesta noticia, realment hem pareix molt interesant i està molt ben explicada.

    ResponElimina