diumenge, 21 de desembre del 2014

El linx ibèric

El linx ibèric (Lynx pardinus) està catalogat per la Unió Mundial per a la Naturalesa (UICN) com el felí més amenaçat del món.
Aquest animal només viu a la península Ibèrica on resideixen uns 320 exemplars, repartits en 4 poblacions, el de Doñana i les poblacions de Serra Morena.

Gràcies a l'aparell radiotransmissor que tenen els linxs al coll, s'ha trobat el cadàver de  Kairós en una finca a Ciudad Real, un mascle jove que va morir penjat en una trampa il·legal col·locada per a el control de depredadors.
A més d'aquest cas, també tenim el del caçador que va tirotejar un linx ibèric durant una batuda per caçar guineus. També les carreteres segueixen representant un greu problema per a aquest felí ja que molts exemplars segueixen morint atropellats cada any i també la ingestió de verí produeix moltes morts.

Les morts d'aquests valorats animals per causes no naturals és una preocupació, peró tampoc s'està aturant un altre dels seus principals problemes, la manca d'aliment. El linx té com a base de la seva dieta al conill. A causa de la manca de conills els linxs s'han de desplaçar més hectárees i per això arriben a les carreteres.

La suma de tots aquests factors fa que la situació de l'espècie es torni cada dia més preocupant.


Notícies relacionades:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada