sábado, 20 de diciembre de 2014

La contaminació en l’embaràs pot afectar als pulmons dels nens


L’estudi realitzat per el Centre d’Investigació en Epidemiologia Ambiental del Barcelona va demostrar  que la contaminació  durant l’embaràs, especialment en el segon trimestre pot afectar al correcte desenvolupament pulmonar dels nens en la infància. Ja s’havien realitzat estudis per conèixer si els contaminants atmosfèrics eren nocius per als xiquets, però encara hi ha dubtes si aquests també afecten als xiquets quan encara no han nascut.
Així, es va decidir fer l’estudi durant els tres trimestres de l’embaràs i la vida postnatal per avaluar si eren afectats o no per els contaminants als que estaven sotmesos. Van ser estudiats 1295 dones embarassades i 620 fills als quals se’ls va mesurar la funció pulmonar fins als quatre anys i mig.
Van ser examinades 1295 dones durant els tres trimestres de l’embaràs i 620 xiquets en la vida post natal fins als quatre anys i mig. En aquest estudi es van mesurar els nivells de diòxid de nitrogen (NO2)   i de benzí als que estaven sotmeses les dones embarassades per veure si aquests afectaven al correcte desenvolupament dels nens. El volum exhalat en una primera respiració forçada de benzí va ser de -18’4 mil•lilitres i de NO2 -28’0 mil•lilitres en les dones exposades a  aquests en el segon trimestre de l’embaràs.
Així es va concloure que viure en zones contaminades de benzí augmenta un 20% les probabilitats de patir deterioris al sistema pulmonar i un 30% si es  tracta d’exposició a NO2.. També es van veure relacions dels deteriorament pulmonars en funció de la classe social, i es van veure relacions entre els contaminants i les al•lèrgies que podien patir els xiquets.
Vídeo


Notícia original

Altres notícies:

Efectes contaminació ambiental en l’embaràs

El tabac i la contaminació en l’embaràs, principals causes d’asma infantil


No hay comentarios:

Publicar un comentario