dimecres, 24 de desembre del 2014

Europa assaja què fer davant la imminent caiguda d'un asteroide sobre la Terra

Els meteorits han fet por a la humanitat des del mateix moment en què es va apuntar al fet que un d'ells va poder ser el responsable de l'extinció dels dinosaures fa 65 milions d'anys.

Segons marquen les estadístiques, cada 100.000 anys una roca espacial gegant pot xocar contra la Terra amb conseqüències catastròfiques. I per evitar aquest negre panorama sembla que les principals agències espacials s'han ‘posat les piles'.

S’han augmentat els esforços per a poder detectar els asteroides que puguen dirigir-se a la Terra. Però no sols és això, sinó que després s’ha d’averiguar com desviar-los o destruir-los.

L'Agència Espacial Europea (ESA)  ha assajat la resposta que hauria de donar-se davant la imminent caiguda d'un meteorit d'entre 12 i 38 metres i que viatge a 12 quilòmetres per segon. Es tracta de valorar com podria reaccionar Europa davant una catàstrofe d'aquest tipus.

Els experts han analitzat com actuar 30, 26, 5 i 3 dies abans de l'impacte així com una hora després. Per exemple, els dies previs hauran de posar-se tots els mitjans per conèixer la massa de la roca espacial, la seva composició o el punt exacte del seu impacte. Són dades que permetrien salvar un gran nombre de vides. Fins i tot s'ha analitzat la informació que hauria de ser distribuïda a l'opinió pública.

El meteorit de Cheliábinsk va demostrar que una de les principals assignatures pendents és educar a la població sobre com actuar en cas d'un impacte.

Notícia original:

Notícies relacionades:

Un meteorit caigut en l'Antàrtida ofereix més indicis d'aigua en Mart

Geòlegs troben material orgànic en meteorit procedent de Mart


Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada