dissabte, 20 de desembre del 2014

ELS METGES ACUSEN A SANITAT: “POSEN EN RISC ALS MALALTS DE L'HEPATITIS C”



Els metges que tracten l'hepatitis C en Espanya s'han plantat davant el Ministeri de Sanitat. La societat científica, ha acusat a l'autoritat sanitària de “posar en risc la salud dels pacients” per dificultar l'accés als fàrmacs innovadors i recomanar per a algunes situacions tractaments “amb una elevada incidència d'efectes adversos greus sense cap base científica” infringint les recomanacions “de qualsevol guia nacional o internacional”. Hi ha una gran indignació, que ha fet que els farmacèutics, metges... s'hi hagen rebel·lat i hi han recomanat “explícitament” als seus associats que no siguen la guia ministerial que dicta que teràpia deu prescriure a cada pacient.

L'origen d'aquesta explosió és un document titulat: “Estratègia terapèutica de priorització”amb el dia 5 de desembre. En Espanya hi han unes 800.000 persones infectades, però la majoria dels fàrmacs costen uns 25.000 euros per cada teràpia de 12 setmanes, en total el tractament pot arribar a costar 40.000 euros, però el Govern sols ha pogut arribar a finançar a 4.900 persones.

El Ministeri de Sanitat es va mostrar sorprés per la reacció dels hepatòlogues. “És un document aprovat en el Consell Interterritorial amb el vist bo de totes les comunitats autònomes, que aportaren els seus propis experts”, diu una portaveu. “El director de Farmàcia les va a nomenar el Dilluns per a reunir-se amb ells aquesta mateixa setmana per a veure si tenen alguna proposta que fer”.















Noticia, EL PAÍS.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada