divendres, 26 de desembre del 2014

La missió Rosetta és l'avanç científic de l'any

2014 serà recordat com l'any de la "missió Rosetta". La seva arribada al cometa 67 / P Churyumov-Gerasimenko ha estat designat per les revistes científiques més prestigioses del món com Science o Nature com l'avenç científic més destacat de 2014.

Aquest avanç "ha capturat la imaginació del públic amb imatges transmeses des de més enllà de Mart i obre una nova era de la ciència dels estels", explica la revista Science. I és que es tracta de la primera vegada que una missió espacial aconsegueix situar al voltant d'un estel i fer aterrar un mòdul robòtic en ell. Tenint en compte que l'atracció gravitatòria d'un cometa és ínfima comparat amb la d'un planeta, la gesta era realment complicada.

Si tot segueix com està previst, la missió Rosetta es convertirà en la primera que acompanyi un cometa en el seu acostament al Sol per veure com canvia aquest amb la calor de la nostra estrella.

Si la missió Rosetta és el millor de 2014 en ciència, el pitjor ha estat la resposta davant el brot de ebola al món. Tant l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com la comunitat internacional "van trigar massa a reaccionar i els governs locals van fer l'estruç i maquillar els informes de casos. El resultat és una epidèmia devastadora que segueix sense estar controlada ", exposa Science. Per aquest motiu, la resposta davant l'Ebola és el gran fiasco de la ciència d'enguany.



-Noticia Original


-Noticies Relacionades


  -Noticia 1

  -Noticia 2






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada