dilluns, 29 de desembre del 2014

El Consell d'Estat censura la fórmula per retocar la llei del avort

El Consell de l’Estat ha tirat per terra l’intent del Govern d’introduir canvis en la llei de l’avort en vigor. El Ministeri de Sanitat intenta aprofitar una drecera legal per a retocar una norma en sol un punt: el que obliga que les adolescents de 16 i 17 anys tinguen que comptar amb el consentiment dels seus pares per a avortar. Eixe retoc es pretén fer a traves d’una llei d’infancia que no te res que vorer en la llei de l’avort i que és una norma de rang inferior.

La norma actual permiteix a les xiques de 16 i 17 anys avortar en les mateixes condicions que la resta de dones sense informar a la seua família si això implica un “conflicte greu”  i sempre que conten amb l’aprovació del metge.

En el text remès al Consell d’Estat no figura la paraula “avort” ni es menciona la “interrupció voluntària de l’embaràs”.

El Consell de l’Estat advertix que el canvi no te conseqüència alguna sobre la normativa del avort, que s’ha acabat a través d’una llei ordinaria que en ningun cas pot anular o modificar un norma de rang superior.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada