dilluns, 29 de desembre del 2014

Pesca il·legal de corall en aigües japoneses per pesacadors xinesos

Vaixells xinesos durant aquests darrers mesos han pescat corall vermell il·legalment a les illes subtropicals Ogasawara o Bonin. El coral vermell, que el quilo es pot vendre a milers de dòlars.


Aquesta pesca pot estar causada pel conflicte que hi ha entre la Xina i el Japó. Encara que es guanye molts diners venent corall roig, enviar una embaració fins a les illes Ogasawara val molts diners i no ix massa rentable.

Japó com té grans àmplies fronteres no pot impedir la sobrepesca.
Moltes embarcacions que pesquen el corall roig il·legalment a Japó, provenen de la ciutat de Xiangshan, a la Xina. La sanció que s'aplica és molt barata.

El diàleg entre Abe (Ministre japonés) i Xi (Ministre xinés) ha permés que els japonesos puguen destruïr les embarcacions.
Com de moment no hi ha cap solució, la impotència i la frustració dels internautes japonesos s’ha transformat en indignació i en humor negre.

A principis de novembre, un potent tifó va travessar les illes Ogasawara i va paralitzar la pesca il·legal de corall





Notícia original: 

Notícies relaconades:

3 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Jo també he llegit informació de la pesca de corals, así et deixe un link molt interesant de la pesca de corals vermells. http://sociedad.elpais.com/sociedad/2011/09/24/actualidad/1316815205_850215.html

    ResponElimina
  3. Aquesta notícia és molt interessant, a més d´en Xina, pel que he llegit també hi ha conflicte entre els ecologistes de Girona i els pescador del coral vermell, generat per la llibertat donada a tres pescadors.
    Así et deixe el link per si t´interesa:

    http://elpais.com/tag/pesca_ilegal/a/

    ResponElimina