dissabte, 17 d’octubre del 2015

Troben una molècula clau per al desenvolupament de neurones a partir de cèl·lules mare

     En Argentina, un equip d'investigadors de l'institut Leloir dirigit pel científic Pitossi, han descobert una molècula del sistema immunitari que compleix un paper crucial en el desenvolupament de neurones a partir de cèl·lules mare en una regió específica del cervell.
Els investigadors van realitzar experiments basats en un concepte d'interacció entre el sistema immunitari i el sistema nerviós. Durant aquests van comprovar en ratolins que una proteïna del sistema immunitari indueix la formació de neurones en la zona subgranular del gir dentat.
El doctor Fernando Pitossi
Durant la vida adulta, el cervell genera noves neurones en un procés anomenat neurogènesi, a partir de cèl·lules mare i "progenitors neuronals".
Com que l'estudi es va realitzar amb cèl·lules mare adultes, la informació restant podria ser útil per a un altre projecte contra el Parkinson, organitzat per Pitossi. Però per aconseguir aquest propòsit és necessari saber com "convèncer" a aquest tipus de cèl·lules mare a que es transformen en neurones dopaminèrgiques. 
Per Pitossi, és "molt important que la ciutadania sàpiga que queda un llarg camí per recórrer dins de la ciència bàsica per a que algun dia els nostres resultats puguen ser transferits a l'àmbit mèdic d'una manera efectiva i segura".

2 comentaris:

  1. Es molt important seguir per aquest camí, ja que esta veient-se cada dia mes que la base de moltes malalties, o per altra banda la cura, pot ser d’investigació de les cèl•lules mare. A mes, les neurones, junt amb el cervell, son de les coses menys estudiades a dia d’ara, i posseeixen una gran complexitat que ens podria ajudar contra moltes malalties i donar-nos informació pròpia.

    ResponElimina
  2. És increïble veure com avancem científicament, però que mai és suficient perquè semrpe hi ha alguna cosa nova per descobrir. A més, és interessantíssim i necessari que s'investiguen les cèl·lules mares a fons, ja que aquestes ens podrien permitir molts avanços. Més encara si parlem de les neurones, que són necessàries en les vides humanes i que seria un gran pas si se'n podrien formar de noves a partir de les cèl·lules mare.

    ResponElimina