dimecres, 14 d’octubre del 2015

Les ONG demanen una Llei de Canvi Climàtic al nou Govern

Amb les eleccions generals cada vegada més prop les ONG ecologistes del nostre país s'unixen per a que el nou Govern que és constituïsca haurà de dur a terme en matèria mediambiental. En Madrid ha tingut lloc la presentació d'un decàleg de mesures mínimes encaminades cap a un "nou model de desenrotllament sostenible" que lliute contra el canvi climàtic. Hi ha hagut representants de SEO/BirdLife, Greenpeace, Ecologistes en Acció, WWF...

Asunción Ruiz, de la ONG SEO/BirdLife és recolza en l'últim Erobarómetre en el qual afirma que cal atendre la realitat de la biodiversidad, també, durant molts anys només les ONG demanaven canvis mediambientals, però hui en dia organitzacións com l'OCDE, la NASA, bancs d'inversió demanen canvis per al medi ambient. Aixi doncs, la major part dels ecologistes volen garantir legislativament el compliment dels compromisos en matèria mediambiental que els polítics adopten.

La conferència realitzada ha tingut com a principal eix la modificació del sistema energètic actual. Les organitzacions assenyalen que és necessari dur a terme una presentació on és seyalen els costos reals del sistema, ademés de aprovar una Llei de Canvi Climàtic per poder aprovar una Llei de Mobilitat Sostenible.

Espaya és un dels països més afectats d'Europa pel canvi climàtic, per això quant a polítiques ambientales te que ser un dels principals països a solucionar els problemes ambientals. A més les organitzacions proposen la creació d'una Vicepresidència de Sostenibilitat i un Ministeri de Medi Ambient independent que coordine aquelles polítiques que tinguen un impacte ambiental. El Govern en la pròxima legislatura recolzant-se en un estudi de l'OMS que quantificava el cost de la contaminació atmosfèrica a Espanya en 38 mil milions d'euros a l'any, quasi un 4% del PIB. Ecologistes demanen controls i el compliment de la llei quant a la contaminació de l'aire i la contaminació química com la prohibició total de l'ús de Bisfenol A i altres compostos semblants

Noticia original

1 comentari:

  1. Hola Joseph, m'ha paregut realment interessant aquesta notícia. Tracta sobre un tema que està molt present en el nostre dia a dia, i es que el canvi climàtic va en augment i cada vegada ho fa més accentuadament. Resulta bastant vergonyós el poc interés dels polítics, i de molta gent (excepte les ONG, etc...) , en un tema de tan suma importància , i que ens pot afectar tant a nosaltres mateixos. I es que el canvi climàtic està afectant ara als animals que viuen als pols, ja que s'està desfent el gel, però clar, com no ens afecta no fem res per canviar-ho, arrivarà el dia en que es vejem obligats a actuar, i potser siga ja massa tart, bona notícia!

    ResponElimina