dissabte, 31 d’octubre del 2015

La gran carabassa en la nit de Halloween


Un asteroide de la mida de quatre camps de futbol passarà molt a prop de la Terra durant la nit del 31 d'octubre (el dia de Halloween), segons ha confirmat l'Agència Espacial Europea (ESA). I encara que no suposa cap perill per al nostre planeta, és la demostració  que són necessaris més esforços per localitzar roques espacials potencialment perilloses.

L'objecte, que ha rebut la denominació de 2015 TB145, té uns 400 metres de llarg i passarà a 480.000 km. de la Terra. És a dir, a una distància superior a la que ens separa de la Lluna. Tot i això, molt poques vegades passa tan a prop un objecte d'aquesta mida, i amb una massa suficient com per destruir tota una ciutat si caigués en una zona poblada.

No obstant això, i malgrat que aquest cop no correm cap perill, l'ESA subratlla el fet que l'asteroide va ser descobert el passat 10 d'octubre, és a dir, a només 21 dies del moment de màxima aproximació. Si la seva trajectòria hagués estat lleugerament diferent, només hauríem tingut aquest temps per preparar-nos per l'impacte. Tot just 12 hores després del primer albirament, que es va dur a terme a Hawaii, l'Agència Espacial Europea va confirmar la presència i la trajectòria de l'asteroide des de l'observatori de Tenerife.
La NASA ha fet públic un comunicat en què explica que l'objecte celeste, que té "aparença de calavera", és més probable que sigui un cometa extint que un asteroide.

Normalment els asteroides tan grans solen ser vistos molt abans, quan encara estan a més de 400 milions de km. de nosaltres. Aquesta vegada, però, no ha estat el cas, encara que amb l'asteroide de Halloween hem tingut sort. La propera vegada podria no ser així.

Noticia original

Noticies relacionades:

1

2

Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada