dimarts, 27 d’octubre del 2015

La cèl·lula de la qual venim tots



Un vaixell d'exploració científica ha trobat en el fons de l'Àrtic uns microbis que permeten aclarir com, fa més de 2.000 milions d'anys, una cèl·lula solitària i primitiva va donar lloc a la vida en humans, animals, plantes i fongs.

 Xemeneies hidrotermals al fons de l'Àrtic properes al punt on es van trobar les Loquiarkeas / RB PEDERSEN

Els nous organismes anomenats lokiarquegess, es va trobar el seu material genètic a prop d'unes xemeneies hidrotermals entre Noruega i Groenlàndia conegudes com el Castell de Loki (déu nòrdic)

Les arqueges no tenen nucli cel·lular, però sí trets genètics que les apropen a nosaltres i les allunyen dels bacteris i altres procariotes. "Semblen descendents directes del nostre ancestre microbi", explica a Matèria Thijs Ettema, un dels seus descobridors. "El nostre troballa ens
apropa una mica més a poder respondre l'eterna pregunta, ¿d'on venim?", Afegeix.

Els descobridors han pogut identificar-les i estudiar-les gràcies a una tècnica, la metagenòmica, que identifica el codi de barres genètic de cada ésser viu d'entre els sediments marins i després intenta recompondre la resta del seu genoma.


L'estudi no es basa en l'organisme en si, sinó en els seus gens i proteïnes. El nou objectiu de Ettema serà treure a aquests microbis del fons del mar i estudiar-sota el microscopi, però sera dificil trobar-les perquè estan escampades per tot el fons marí, a més de que la seva divisió cel·lular és molt lenta, però seguiran seqüenciant el metagenoma de les profunditats a la recerca de noves espècies que aclareixin com la unió entre els dos grans imperis procariotes van donar lloc a un tercer, el nostre.

Un nou grup de arqueges que viuen a més de 3.000 metres de profunditat aclareixen l'origen d'humans, animals, plantes i fongs.



video
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada