dissabte, 31 d’octubre del 2015

Per què molts consumidors d'alcohol són també fumadors?


Fa molt que se sap que alcohol i nicotina van de la mà. en el cas concret dels Estats Units, més del 85 per cent dels adults que són addictes a l'alcohol també són addictes a la nicotina. En altres països, els percentatges són semblants. l'equip del Dr. Makesh Thakkar, ha trobat que la nicotina anul·la els efectes inductors del son de l'alcohol. És una troballa que aclarix prou per què unisc i una altra estan tan íntimament relacionats.

La nicotina debilita l'efecte de somnolència exercit per l'alcohol, a l'estimular una resposta en una àrea del cervell coneguda com prosencéfalo basal. Identificant les reaccions que tenen lloc quan les persones fumen i beuen alcohol, potser es puga emprar este coneixement per a ajudar a refrenar l'addicció a l'alcohol i la nicotina. 

Durant l'estudi més recent, es va equipar unes rates amb elèctrodes per a registrar el seu somni, i se'ls va donar alcohol i nicotina. Els investigadors van trobar que la nicotina.actua a través del prosencéfalo basal per a suprimir els efectes d'inducció del son de l'alcohol. Un dels efectes negatius de beure alcohol és la somnolència. No obstant això, quan la nicotina es consumix junt amb este, actua com un estimulant per a evitar el son. Si una persona fuma, llavors tindrà una major probabilitat de consumir més alcohol, i viceversa. Es realimenten.






Video:


3 comentaris:

  1. Aquesta notícia em sembla molt interessant, ja que, el tabac et pot arruïnar la salut, sobretot si es consumeix en excés: ....... L'alcohol en excés també et pot arruïnar la salut, però el més greu és que et destrueix la vida, i també la vida dels que t'envolten ....... i això no només és una forta possibilitat, com amb en tabac .... l'alcoholisme et pot donar la seguretat que et destruirà la vida .... el fumador pot portar una vida bona i morir de vell, el alcohòlic mai portés una vida agradable, i mai morirà de vell .... l'alcoholisme és un infern.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mai se m'havia passat pel cap aquesta relació entre l'addicció a l'alcohol i l'addicció a la nicotina. Ara al llegir la notícia m'he posat a pensar, i sí, en una festa, per exemple, sempre hi veus gent bevent i fumant de vegades en excés. Continuant amb l'exemple, aquest fet esmentat en el post el podem verificar a cada festa, ja que de vegades veus a gent que saps que fuma però veus que ho fa més del normal mentre porta una copa en la mà. En el cervell està la base de tot, dels vicis de cada persona, les addiccions... i sembla increïble com tot a la fi tot està connectat i quan entres en un món d'addicció a vicis com beure siga més fàcil crear necessitat per fumar, per frenar l'acció somnolenta del propi alcohol. Per a acabar, Juan, em pareix molt interessant la notícia.

      Elimina
  2. És interessant i a la vegada sorprenent aquest estudi. Que el tabac debilite un efecte com és la somnolència exercida per l'alcohol és una cosa que mai havia pensat. Si és així, no estaria de més poder ajudar alhora a totes aquelles persones que són adictes a l'alcohol i fumadores (que pensant-ho bé, ho són la gran majoria d'alcoholics), bé amb xerrades, amb medicaments, el que fóra, ja que si les dues coses van lligades, serien més fàcils de llevar alhora aquests vicis.

    ResponElimina