diumenge, 12 de gener del 2014

Granotes, dies comptats.

Una sèrie d’estudis ens confirma que les granotes estan en greu perill d’extinció, els principals motius son la contaminació de les aigües amb sulfats, el canvi climàtic , un perillós fong que ataca a aquestos amfibis i el bisfenol A

No obstant, els humans no estem fent res per a cuidar i preservar aquests animals tant importants  ja que son un gran indicador del estat global del planeta( de fet es consideren els canaris de la mina global).

Entre les granotes més afectades és la granota daurada panamenya que esta amenaçada per un fong anomenat chytrido que juntament amb el canvi climàtic ha fet que és propage més ràpidament. A més a més nosaltres som  els responsables dels dramàtics canvis que s'estan produint en la naturalesa a un ritme sense precedents en la història de la Terra, a causa del creixement de la població, el major consum de recursos, l'escalfament global, la destrucció d'hàbitats, la introducció d'espècies invasores i la sobreexplotació de moltes espècies.
Però el que més esta afectant es el bisfenol A que ha produït una feminització de la població i que a més esta provocant malformacions en els animals, aquestos productes com el bisfenol A i el ftalatos  és troben en plàstics com brossetes alimentàries i molts més que donen més elasticitat al plàstic.

.




noticia principal 
noticia secundaria 
noticia secundaria

1 comentari:

  1. He de reconèixer que no era conscient que aquesta granoteta tan menudeta, però a la vegada tan important per al planeta estava en perill d'extinció. Jo, com a persona que em preocupe pel medi ambient considere que es un error molt gran deixar desaparèixer qualsevol espècie animal o vegetal perquè no sabem com pot estar interrelacionada amb el medi que ens envolta. Com quasi tot el món sap l'extinció d'una espècie pot provocar greus canvis en el món tal i com el coneixem.
    Arrel d'aquesta notícia diré també que sentit a un programa televisiu que hi ha científics que s'han plantejat per primera vegada l'extinció voluntària d'una espècie animal. Es tracta del cuc de Guinea que era introduit en l'organisme per via oral com a larva i que creixia a l'interior del cos creant greus problemes.

    ResponElimina