dissabte, 25 de gener del 2014

GRAN AVANÇ CONTRA EL CÀNCER DE PELL


En Espanya, actualment, moren entre dos i tres persones al dia de persones a causa del melanoma mestàstic (càncer de pell). A l’any es diagnostiquen uns 4.000 casos d’aquesta malaltia que té un mal pronòstic, ja que l’esperança de vida ronda els set o nous mesos. El Sistema Nacional de Salut a provat una teràpia personalitzada que podria allargar l’esperança fins als 15 mesos.

 L’especialista de la Societat Espanyola d’Anatomia. Jose Luis Rodríguez Peralto, ressalta que amb aquest tractament més del 50% dels casos augmenten la supervivència de 8 a 14 mesos i la qualitat de vida millora per als afectats. Es tracta dels malalts amb la mutació tipo BRAF. Sols una de cada deu persones pateixen aquest cas i conten amb una expectativa de vida superior al l’any.

És un xicotet avanç en aquesta malaltia, ja que en un tumor tan agressiu com és aquest qualsevol petita millora és un pas avant. El tractament el que fa és reduir el tamany del tumor i aixina allargar i millorar l’esperança de vida.

El president del (GEM) Salvador Martín Angarra, ens explica que poder utilitzar un fàrmac que bloqueja la regió alterada de la cèdula tumoral és un gran impacte per als pacients, ja que impedeix la proliferació de les cèl•lules malignes, i això ens aporta gran beneficis.

Noticia original

Noticies relacionades:

- Guanyar mesos de vida

- Tota informació sobre el càncer en general


Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada