dimarts, 14 de gener del 2014

La NASA descobreix un nou asteroide "potencialment perillós"

Un asteriode que mai s’havia pogut captar ha sigut descobert per el telescopi Neowise, del departament d’Objectes Pròxims de la NASA.
L’asteriode trobat té uns 650 metres de diàmetre, és molt fosc i pot ser perillós.


Per a trobar-lo varen trindre que fixar-se en l’objecte en moviment sobre un fons d’estreles fixes fins que desapareguera de la seua vista.

Per a confirmar el que havia trobat el Neowise utilitzaren el telescopi Spacewatch. Per tant, “YP139 2013” serà el primer asteroide que trobarà un telescopi.

Els investigadors creuen que pot arribar a acostar-se al planeta fins a 300.000 quilòmetres, però, no es produirà en els pròxims  100 anys.
Gràcies als sensors infrarojos que detecten la calor, poden aprendre les seues grandàries.
Segons Tommy Grav, l’augment del nombre d’objectes pròxims a la Terra és clau per a saber que existeix l’amenaça per al planeta.

Neowise, és fins ara, l’aparell que ha fet l’estudi més complet d’asteroides i cometes, com Wise que va descobrir més de 34.000 asteroides i va caracteritzar 158.000 en tot el Sistema Solar.
Ara, Neowise continuarà fent la seua feïna, que és detectar asteriodes i cometes. La informació que puga captar serà enviada al centre de recol•lecció de cossos del Sistema Solar, en el Centre de Planetes Menors en Cambridge. Allí es determina si es un cos nou o ja existia.


Notícies relacionades:



Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada