dijous, 2 de gener del 2014

L’importància de menjar poc a poc.


L'obesitat és un gran problema que va desenvolupant-se en el món i també en els països menys rics . Les causes d’aquest mal podrien ser els canvis en la dieta i en els estils de vida de les persones. Però si és important el que mengem no és menys com ho mengem i sobretot el temps que hi disposem per a fer-ho. Dos estudis assenyalen que la velocitat a la qual es mastega influeixen molt a l’hora de parlar sobre el nostre pes.

Als Estats Units , la taxa d'obesitat ha augmentat entre 2009 i 2010 i a Espanya els mes afectatats són els xiquets dels quals un 19 % són obesos i un 26,1% tenen sobrepès . Amb aquestes dades tan alarmants , no és estrany que cada vegada més es realitzen més estudis científics per a buscar-hi la causa d'aquest augment i amb aquesta una solució per evitar, a més de l'augment de pes , una epidèmia d'altres problemes : diabetis, malaltia cardiovascular , etc .
En una d'aquestes investigacions és  es menja en dos grups de persones , un amb individus amb pes normal i un altre amb sobrepès 
o obesitat. Aquesta menjada estaba composta per dos plats. En el primer plat, se'ls va permitir un temps que prenguessin els aliments a mossegades grans , masticasen ràpid i sense pauses .
El que van comprovar els investigadors va ser que , en els dos grups , el menjar més lent els va saciar més. També els dos van consumir més aigua quan es van alimentar tranquil·lament .
No obstant això , menjar més lent només va produir una significativa reducció de la ingesta calòrica en el grup amb un pes normal.
Encara que segons aquests investigadors es requereix més investigació sobre aquest tema , aquests estudis poden ser útils per entendre per què la gent fa certes eleccions sobre la seva alimentació i poden ajudar a conformar una política pública i missatges sobre eleccions dietètiques saludables.

Notícia original.

Notícies relacionades.
-La llum dels hospitals no ajuda a descansar.
-Els perills del fracking per a la salut

Video.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada