dijous, 2 de gener del 2014

Alcohol i ADN

Tots pensem que l’alcoholisme sols es pot atribuir a les persones que beuen tots o quasi tots els dies, i que beure una o dos copetes sols els caps de setmana no afecta per a res, però un estudi de la Universitat del País Basc amb col•laboració amb la Universitat Autònoma de Nayarit a Mèxic, on han analitzat a joves sans que consumeixen alcohol els caps de setmana. les conseqüències que han obtingut són les que l’alcohol afecta a l’ ADN.
L’idea va vindre perquè la investigadora Adela Rendón donava classes de Bioquímica Clínica en l’ Institut Politècnic Nacional a Mèxic. Aleshores, els dilluns a primer hora notava una falta d’atenció en el joves. Per esta raó, la investigadora va proposar als alumnes que feren un treball sobre este problema, i els alumnes es van involucrar en el projecte.

Es van formar dos grups, un que no consumia (control) i altre que si. Es va mesurar l'activitat de l'enzim alcohol deshidrogenasa , responsable del metabolisme de l’etanol a acetaldehid, acetoacetat i acetona. Es va comprovar que els joves que bevien tenien dues vegades més mal oxidatiu que el grup control, i van continuar per veure si l’ ADN també es veia afectat.

Segons Rendón "l'interessant és que si la cromatina no està ben compactada, la electroforesis deixa un espai , el que denominen cua d'estel". I en efecte la cromatina del grup exposat deixava un petit espai, més gran que la del grup de control. l següent pas era estudiar el re empaquetament de la cromatina i el comportament dels mecanismes tan complexes en estos individus.

El consum d’alcohol en joves representa un problema a nivell mundial i un problema per a la salut. Causa moltes morts a l’any.

Noticia original

Noticies relacionades
20minutos


1 comentari:

  1. Molt interesant la teua noticia Josep. La veritat es que nosaltres es pensem que una copeta els cap de semana no afecta per a res però estudis com aquestos en faciliten eixa informació que ens fa falta.

    ResponElimina