dimarts, 7 de gener del 2014

El pacte per a descontaminar rius en O Courel es queda en netejar rames

La restauració hidrològica-forestal que es volia fer en el riu Quiroga sols s’ha quedat en una retallada de les rames. La Confederació Hidrogràfica del Miño-Sil va aceptar el treball de cinc operaris que, durant un mes, treballaran per a netejar el llit del riu d’arbres morts,rames seques i especies innovadores. El Ministeri de Medi Ambient invertirà més de 20.000 euros en aquest projecte.

El desastre ambiental que afecta al llit de Quiroga es concentra tant en Pacios i Vilarbacú que’l seu color verd intens expressa el nivell de contaminació.
Als peus de la cantera que hi ha a Vilarbacú, s’ha format un llag que desemboca en el riu Quiroga també està contaminat.

Desde 1982, per abrir una cantera  s’ha de presentar un projecte però mai s’ha vigilat ni exigit a les empreses la responsabilitat de la bruticia produïda al explotar la montanya. Es va acordar que s’encarregara el Ministeri de Medi Ambient de les despeses produïdes amb l’ajuda de la Xunta que asumía un 10% i l’empresari que asumía un 20%, sempre i quant complint els plas de recuperación dels Rius, que desde’l 2002 és de 5 anys. Però en 2009, la secretaria de l’Estat del Medi Rural i de l’Aigua reconeixia al Senat que la “restauración hidrològica-forestal” havia sigut “anulada”.

Els veïns es van queixar i a més,després, van desviar el riu cap a un costat,com si fora el riu el que molestara a la indústria. SOS Courel va denunciar a la Comissió Europea. Al final, la Confederació Hidrogràfica sols s’ha atrevit en l’ultim tram.

Noticia original

Noticies relacionades:
-El llac A
-El "cas campeó"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada