divendres, 3 de gener del 2014

Una hormona redueix l'efecte psicoactiu de la marihuana

Segons l'ONU, el cànnabis (o marihuana) és la substancia il•legal més consumida en tot el món. Per sort, cada vegada són més coneguts alguns dels efectes mèdics del seu principal compost químic predominant: el tetrahidrocannabinol,o també conegut per les seues sigles, THC.
Els resultats publicats en la revista Science gracies a un equip internacional dirigit per Vincenzo Piazza, amb la col•laboració de investigadors d’Estats Units,britànics i espanyols, entre ells: Rafael Maldonado i Elena Martín-García,de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, han descobert l’existència d’una substància produïda per el cervell que podria eliminar molts dels efectes psicoactius d’aquesta droga.
Encara que l’experiment només s’ha dut a terme en  ratolins i rates de laboratori, Maldonado explica que, al consumir cànnabis, es produeix una alliberació massiva de pregnenolona en el cervell i aquesta frena, en certa mesura, els efectes nocius de la droga. Martín-García, afegeix que aquesta hormona capaç de limitar els danys del cànnabis, podria tindre importants implicacions en el desenvolupament de nous tractaments per  a la dependència del cànnabis.
Per altra banda, Piazza i el seu equip estudiaren en els animals com diferents drogues (cocaïna, morfina, nicotina i alcohol) afectaven de manera diferent als esteroides que es produeixen de manera natural en el cervell: mentres que en el cas de la cocaïna es produeix un augment de pregnenolona del 1500%, en les altres drogues només augmentava un 300%.
‘Açò es deu a que el cànnabis es fixa a uns receptors cerebrals molt concerts, els CB1. I quan aquestos receptors augmenten la seua activitat per la presencia del cànnabis, es produeix en l’organisme una alliberació massiva de pregnenolona que, al mateix temps, disminueix l’activitat d’aquestos receptors’- aclarà Maldonado.
‘Fins ara- continua -els fàrmacs existents que s’havien creat per tal de protegir el cervell dels efectes del cànnabis funcionaven bloquejant tots els receptors del cervell, però açò  suposava certs efectes secundaris. En canvi, amb aquest nou descobriment, es podran dissenyar nous medicaments que disminuiran l’activitat del cànnabis evitant l’aparició dels efectes'-finalitza Maldonado
Amb aquest nou estudi, esperem el descobriment de nous mètodes per al  tractament de la intoxicació i l'addicció a la marihuana, i així, disminuir el nombre de persones amb dependència a aquesta droga.
NOTÍCIA ORIGINAL
NOTÍCIA RELACIONADA

1 comentari:

  1. Molt bona noticia! Jo també he fet una noticia sobre el cannabis perque pense que ara quasi tota la juventut ho consumeix i no saben que es el cannabis realment.

    ResponElimina