dimecres, 30 de desembre del 2020

Un bastó intel·ligent






La malaltia de parkinson va entrar en la familia de Marián García. Ella s’adona que falta tecnologia per a ajudar-los i crea una aplicació que es un diari on es registren les dades per facilitar el seguiment neurològic. Aquesta no és suficient per a les bases de la empresa així que després de fer un curs en el Centre Europeu d’Empreses de Innovació del Principat d'Astúries, crea i4life, la start-up on desenvoluparà Pauto. Fa un instrument que millorarà la seguretat i independència dels malalts ja que es un dispositiu intel·ligent que s’acopla a un bastó i emet estímuls visuals i tàctils que eviten els bloquejos de la marxa. Inclou la possibilitat de geolocalitzar, enviar un missatge al cuidador o fer un registre dels símptomes.

i4life té dos anys i compta amb quatre socis fundadors i dos empleats. La seua facturació en 2019 fou d’uns 20.000 euros.
Pauto té un preu de 595 euros més una quota de 7,95 euros al mes per la connexió online, ha arribat a Regne Unit i pròximament a Alemania. Amb aquest producte han quedat finalistes en els premis de la Fundació Mapfre i IE University.


Noticia original: https://elpais.com/economia/2020-12-27/un-baston-inteligente.html


Noticies relacionades:

Este invento podria cambiar la vida de los pacientes con párkinson.

Así es el baston inteligente que da seguridad a los enfermos de párkinson y alzhéimer.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada