dimarts, 15 de desembre del 2020

Per què els gens podrien ser clau per als tractaments de la Covid-19?


Els investigadors han identificat tractaments potencials per a la Covid-19 després del descobriment de cinc gens associats amb la forma més greu de la malaltia segons un estudi. Es van identificar els gens involucrats en dos processos moleculars: immunitat antiviral i inflamació pulmonar.

Investigadors de la Universitat d'Edimburg van fer el descobriment en estudiar l'ADN de 2.700 pacients en 208 unitats de vigilància intensiva (UCI) al Regne Unit i van trobar diferències clau en cinc gens d’immunitat viral i inflamació pulmonar dels pacients de l'UCI en comparació amb les mostres proporcionades per voluntaris sans. Els gens són IFNAR2, TYK2, OAS1, DPP9 i CCR2 i expliquen parcialment per què algunes persones patixen greument la Covid-19, mentre que altres no es veuen afectades.

Havent identificatels gens, l'equip va poder predir l'efecte dels tractaments farmacològics en els pacients, perquè algunes variants genètiques responen de manera similar a fàrmacs particulars. Per exemple, una reducció en l'activitat del gen TYK2 protegeix contra Covid-19 i hi ha una classe de medicaments antiinflamatoris que produeixen aquest efecte. També un augment en l'activitat del gen INFAR2 crea protecció, perquè és probable que imite l'efecte de alliberar proteïnes per les cèl·lules del sistema immunitari per a defensar-se dels virus.

 

Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada