dimarts, 15 de desembre del 2020

El curiós comportament en comú d’éssers humans i ximpanzés

 




Es pensava que estos comportaments eren exclusius dels humans, però un nou estudi publicat en la revista « Science» dóna proves de que els ximpanzés, un dels nostres parents vius més pròxims, també posseïx estos comportaments. L'estudi es basa en 78.000 hores d’observacions, realitzades entre 1995 i 2016, en les que es van analitzar les interaccions socials de 21 ximpanzés mascles d'entre 15 i 58 anys en el Parc Nacional Kibale, a Uganda. Els investigadors van observar només els ximpanzés mascles ja que mostren vincles socials més forts i tenen interaccions socials més freqüents que les femelles.


Algunes teories apunten que esta selectivitat social pot ser resultat de que les persones comencen a donar-se compte que se'ls acaba el temps i desitgen aprofitar-ho al màxim. No obstant això, esta idea no cuadra amb els ximpanzés. «Encara que els ximpanzés són molt intel·ligents, no comprenen que van a morir», explica Richard W. Wrangham, professor d'Antropologia Biològica i fundador i codirector del Projecte Kibale Chimpanzee.
«Es molt més probable que un poc més estiga succeint en els ximpanzés per a explicar per què les seues relacions es tornen més positives a mesura que envelleixen.

En quant als hàbits de neteja i proximitat en els ximpanzés són molt importants. Els científics en realitat no es van sorprendre massa amb estes troballes, ja que ximpanzés i humans són molt pareguts en termes d'organització social i eleccions socials. A més, els ximpanzés, junt amb els bonobos, comparteixen el 99% del seu ADN amb els humans.


NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada