dimarts, 15 de desembre del 2020

Així són les mascaretes espanyoles amb una protecció més duradora que ja es poden comprar

Realitzades a partir de nanofibres, amb un gruix 60 vegades més fi que el material tradicional, les màscares anticovid-19 són reutilitzables durant dos dies complets i esterilitzables. José María Lagarón, director de l'equip que les ha desenvolupat, explica que en les pròximes setmanes seran al mercat, així com les màscaretes per a nens.

Una dels avantatges és el seu temps de duració, ja que les nanofibres exerceixen una filtració mecànica, contràriament a la tecnologia tradicional electrostàtica que compta amb una mida de porus més gran.

De moment, les mascaretes a la venda són reutilitzables i esterilitzables amb alcohol. "No tenen per tant encara antimicrobià ni són biodegradables ni rentables", apunta el científic. Una de les principals raons és que diversos dels assajos d'usabilitat que es realitzen per comprovar la seva eficàcia no estan recollides en les normes estàndards

La manera més eficaç de dur-la quan no s'està utilitzant és al braç perquè s'està airejant, però també es pot guardar. I això es pot fer perquè el material de l'exterior de les mascaretes té una mida de porus molt elevat. Al respirar s'empenyen els aerosols cap al filtre que està a l'interior, que te una capacitat de filtració del 97%.


NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2  

VIDEO RELACIONAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada