dimarts, 15 de desembre del 2020

Qué importancia te la Vitamina D en el nostre organisme


 La vitamina D és imprescindible per al nostre organisme ja que ens ajuda a absorbir i retenir tant el calci com el fòsfor, tots dos bàsics per construir i mantenir en perfecte estat els ossos. A més els darrers estudis sobre vitamina D realitzats apunten que podria ajudar a reduir el creixement de les cèl·lules cancerígenes i la inflamació i a controlar les infeccions. També s'ha vist que molts dels nostres òrgans i teixits posseeixen receptors de vitamina D, la qual cosa sembla indicar que aquesta té altres funcions importants a més de cuidar els nostres ossos.

La vitamina D és alhora una hormona que el nostre cos produeix i un nutrient que podem ingerir a través de determinats aliments. Encara que la millor manera de donar-li al nostre organisme la vitamina D que necessita és exposant-nos a el sol. Els experts recomanen exposar a la llum de el sol la cara i les mans tres vegades per setmana durant 15 minuts aproximadament cada vegada. Els aliments que posseeixen naturalment vitamina D són pocs i entre ells destaquem el fetge de vedella i pollastre, l'alvocat, el germen de blat, els bolets, el marisc, el peix blau, els lactis i els ous.

Els efectes secundaris relacionats amb el dèficit de vitamina D són: major risc de diabetis tipus 2, dolor ossi, major facilitat de caure malalt, més cansament, disminució de la fertilitat tant femenina com masculina i major possibilitat de caure en una depressió.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada