dimarts, 15 de desembre del 2020

Realitzat el primer trasplantament d'úter a Espanya

El 5 d'octubre, l'Hospital Clínic de Barcelona va realitzar el primer trasplantament d'úter a Espanya. Va ser realitzat pel cap del Servei de Ginecologia, Francisco Carmona, i el cap del Servei d'Urologia i de Trasplantament renal, Antonio Alcaraz. Es va poder realitzar gràcies a la donació en viu de l'úter d'una germana a una altra.  

Va ser intervinguda perquè tenia la síndrome de Rokitansky, un trastorn congènit de l'aparell reproductor femení, que significa que les dones naixen sense úter i sense trompes de Fal·lopi. Aquesta síndrome afecta a 1 de cada 5000 dones en el món.

El trasplantament d'úter es divideix en dues fases: l'extracció de l'úter realitzada mitjançant cirurgia robòtica i la seua implantació en una cirurgia oberta. La duració va ser d'unes 12 hores per a l'extracció, i d'unes quatre per a la implantació. Després d'haver tingut el seu primer cicle menstrual, en uns mesos se li implantarà un embrió dels 11 fecundats in vitro prèviament.

Una vegada haja complit el seu desig de ser mare, se li retirarà l'úter per laparoscòpia. Fins hui s'han dut a terme al voltant de 70 trasplantaments d'úter a tot el món, dels quals s'han gestat més de 20 recents nascuts vius.



NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada