diumenge, 31 de març del 2013

Resolt el problema de la festa de còctel

Des del 1950, els científics intenten explicar-se com en ambients ruidosos pugues només escoltar la veu de la persona amb que estas parlant, sense fer cas dels demes sorolls del teu voltant. De fet, açò es coneix com ´´el problema de la festa de còctel``
Però ara, investigadors dels Estats Units han desvelat els procesos pels quals el nostre cervell, sense fer un excessiu esforç, pot reduir tot el aldarull per a que ens quedem només amb el que ens interessa. Aquest procés es produeix en dos estapes: en la corfa auditiva primària, es modulen les senyals. Mentrestant, altres àrees destinades a funcions superiors seleccionen i eliminen totalment el que es vol ignorar.
Les persones que van participar en aquest experiment van observar un vídeo amb dos persones parlant, i se’ls demanava que només prestaren atenció a una de les dos persones, ignorant a l’altra. Durant aquest experiment es van observar les ones cerebrals amb elèctrodes.
En la corfa auditiva superior es van percebre tant les senyals de la persona que estava parlant com la de la que ignoraven. Però simultaniament es van analitzar les ones cerebrals d’àrees dedicades a funcions superiors; és ací on es selecciona el que interessa. La senyal del discurs principal era clara, pero l’altra no va ser detectada. A més, pareix ser que el cervell pot predir quan va a produir-se un event clau i així les neurones es preparen abans de que ocorrega. Aquest experiment només s’havia realitzat en animals, pero aquesta investigació ens soluciona aquesta incògnita.


Noticies relacionades:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada