dimarts, 26 de març del 2013

Documenten primer cas de nen curat del virus del VIH


La Dra Persaud (de la Universitat Johns Hopkins) va detallar el cas d'un xiquet de dos anys diagnosticat amb el VIH en naixer i que va rebre teràpia antiretroviral. Als 18 mesos, va deixar de prendre els antiretrovirals i es va perdre en el seguiment. Fins que als 23 mesos van confirmar l'absència del VIH.
Les proves han confirmat que la mare i el fill eren VIH positiu quan el xiquet va naixer, i que ara no hi ha signes del VIH en el xiquet.


L'únic altre cas de cura de VIH fins avui és el de Timothy Brown. El 2006 durant el tractament per al VIH,  li van diagnosticar leucèmia. El seu metge va tractar la seua leucèmia amb un trasplantament de cèl·lules mare d'una persona que va naixer amb una mutació genètica (que causava la immunitat a la infecció pel VIH). Després del trasplantament, va ser capaç de continuar el tractament del VIH fins curar-se.

El cas del xiquet també és important per als científics ja que així poden curar el VIH mitjançant la identificació de les dones amb VIH embarassades, ampliar l'accés al tractament que previnga la transmissió maternoinfantil de transmissió i tractar els xiquets amb teràpia antiretroviral en el cas que naixen seropositius.

Notícia original

Noticies relacionades:


Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada