divendres, 1 de març del 2013


Rematar de cap pot afectar als processos cognitius cerebrals.

En els esports on es fa un contacte de la pilota amb el cap pot podruïr contusions cerebrals o inclus es pot pedre la consciencia, al esport més comú on es poden produïr els casos anteriors es en el fútbol, perque al rematar de cap la pilota choca intensament contra el cap.
Uns quants futbolistes van fer proves amb rematades de cap inmediatament antes de la prova que va ser realitzada amb una aplicació de iPad, pretenia evaluar la funció ejecutiva, que estava molt relacionada amb l'anticipació dels porters al hora de defendre un corner o d'eixir a agafar al vol un baló que anava molt elevat del sol.
Aquest estudi es va ser realitzat a varies adolescents que practiven futbol des dels 8-11 anys i 11h semanals i adolescents que no havien practicat mai aquest esport. Els resultats van mostrar moltes diferencies entre les rematades de cap dels dos grups d'adolescents.

noticia original.

1-Noticia relacionada.
2-Noticia relacionada.

2 comentaris:

  1. Aquesta noticia m`ha impactat,ja que rematar de cap ho fem tots inconcientment, els conceptes de la noticia estan clars i ben exposats.

    ResponElimina
  2. Es una notícia que crida la atenció ja que si es deveres el que diu hi haurá que pensarseu dues vegades abans de rematar de cap a una pilota.Pel que fa ala notícia esta mol mol ben resumida i es clara en cara que hi falta un video.

    ResponElimina