divendres, 22 de març del 2013

Hi ha vida després de la mort cel·lular

Un estudi  liderat per José Antonio Sánchez Alcazar, investigador de la Universitat Pablo de Olavide, de Sevilla,  ha descobert que hi ha almenys una zona lliure de mort durant l'apoptosi.

Si comparem la cèl·lula amb un raïm, estaríem comparant una passa, que es va consumint per dins(apoptosi), amb una altra que explota per un cop de martell (necrosi).
La cèl·lula està plena de filaments d'actina que quan contrauen al començament de l'apoptosi, la resta de túbuls es despolimeritza i la cèl·lula manté el seu contingut que està sent degradat el temps suficient perquè una altra cèl·lula se la menge, és a dir, tot el que hi ha entre la paret de microtúbuls i la membrana ha de romandre viu i funcionant amb normalitat. "És vida després de la mort", assegura José Antonio.

Aquesta troballa obri nous descobriments en àrees com el tractament del càncer. "Moltes vegades la medicina intenta matar cèl·lules. En el cas de la quimioteràpia, es busca que les cèl·lules canceroses muiguen per apoptosi per evitar els efectes tòxics i inflamatoris de la necrosi " afirma José Antonio.

Notícia original

Altres notícies relacionades:
Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada