divendres, 1 de març del 2013

Vacuna contra L'Alzhéimer

Les solucions de l’Alzhéimer s’apropen. Aquesta malaltia neurodegenerativa afecta a unes 800.000 persones en España.
La investigació de l’equip de Ramón Carcabelos, del grup Euroespes , ha millorat altres estudis sobre experiments previs.
Consisteix en activar el sistema immune contra la varietat 42 de les proteïnes beta-amiloides, que són uns compostos que ajuden a la desconnexió neuronal del malalts d’Alzhéimer.

Aquest assaig s’ha dut a terme amb ratolins.
Per tant, el primer punt a favor ha sigut que no ha tingut efectes adversos amb humans com hemorràgies internes, encefalitis o meningoencefalitis en estudis anteriors.
Un altres resultats positius han sigut la composició de l’envoltori, format per lípids similars als que hi ha a la coberta de les neurones, que facilita el transport, la localització i l’eficàcia per a prevenir l’aparició de la malaltia o frenar-la.

Però tambe existeixen aspectes negatius.
Com que es va dur a terme amb ratolins transgènics no funcionaria igual amb tots els ratolins.
Aquest anàlisi només podria funcionar entre el 40% i 50% dels malalts, però així i tot és un gran descobriment per a aquesta malaltia tan complicada encara que tardarà entre huit i deu en anys en estar disponible.


Més informació



 

1 comentari:

  1. En pocs anys s'ha avançat molt en el coneixement sobre l'Alzheimer.És la causa de demència més freqüent amb un nombre de malalts que augmenta poc a poc.

    L'Alzheimer és un problema greu per al pacient perquè indica el seu gradual deteriorament cognitiu i per aquest motiu és molt important que s'haja trobat una vacuna. Et deixe una pàgina: http://www.alzfae.org/

    ResponElimina