divendres, 1 de març del 2013

La fam augmenta la capacitat de memòria

Passar fam té la seua part positiva, això es el que ens ha fet entendre un estudi d'uns científics japonesos, després de descobrir que millora la capacitat de memòria.
A l'Institut Metropolità de Ciències Mèdiques de Tòquio, es portà a terme un experiment en el qual hi havien una mosca alimentada i l'altra no. Aquestes foren exposades a un tipus d'olor, i després reberen descàrregues elèctriques. L'endemà pogueren descobrir, al exposar-les al mateix olor i a altre simultàniament, que un 70 per cent de les mosques que no hi havien estat alimentades eren capaces de reconèixer-lo sense la necessitat de cap descàrrega. Açò te una explicació, i aquesta es que la fam desperta una hormona que redueix els nivells de sucre a l'organisme, així activant una proteïna del cervell que millora la memòria. Doncs estar més de 20 hores sense alimentar-se, provoca la reducció d’aquesta capacitat.
La conclusió exclosa es que com els humans també posseïm la mateixa proteïna, si estudiarem abans de les menjades ho recordaríem millor.


- Notícia original

- Notícia relacionada

- Imatges erlacionades:


- Altres links relacionats

2 comentaris:

  1. Aquesta notícia és molt curiosa.
    No en sabia de la relació de la memòria amb la fam.
    És veritat que quan tens fam pot ser recordes moltes coses i quan ets a classe a l'última hora i et fiques a parlar amb els teus amics de menjar, recordes i visualitzes els plats que et fa ta mare a la perfecció.
    La última frase del text m'ha sorprés. D'ara en avant repasaré matèria de l'institut abans de sopar i així ho recordaré millor.

    ResponElimina
  2. M'ha resultat interessant aquesta noticia, sobre tot perque jo pensava que era tot el contrari, ja que, al tenir fam pareixia ser que m'era més difícil la concentració.
    Però sí, aviat llegit aquest post, tot sigui per provar-ho i funcione.
    Aquí deixe un link en el que done consells per facilitar l'estudi:
    http://como-estudiar.estudiantes.info/2007/11/trucos-para-memorizar.html

    ResponElimina