dimecres, 27 de març del 2013

Estudis preclínics mostren prometedor tractament de les úlceres diabètiques amb cèl·lules mare

El treball va afirmar que un tipus de cèl·lules mare, conegudes com cèl·lules mare mesenquimals (MSC), poden augmentar els nivells de cicatrització de ferides quan s'apliquen amb un biomaterial fet de col·lagen.

Els diabètics tenen una limitada capacitat per a curar ferides i cal desenvolupar tractaments per millorar la cicatrització (com augmentar el flux sanguini) i així evitar amputacions en el cas dels malalts d'úlceres de peu.

Les MSC tenen moltes propietats favorables: poden ser aïllades i són fàcils de treballar al laboratori. A més s'ha demostrat que poden generar nous vasos sanguinis ja que el pas clau en la cicatrització de ferides és l'augment del flux sanguini.

La investigació duta a terme per científics de la Universitat Nacional d'Irlanda, Galway, s'ha publicat a la revista Diabetis, la revista oficial de l'Associació Americana de Diabetis.

Notícia original

Noticies relacionades:

Video:

1 comentari:

  1. Em pareix una notícia molt relevant, ja que com han dit els investigadors pot ajudar als diabètics que tenen una capacitat limitada de cicatrització, a millorar aquesta capacitat i així evitar possibles amputacions, és un gran estudi.

    ResponElimina