dimarts, 8 de juny del 2021

Una proteïna gàstrica contribueix al desenvolupament de l’obesitat



La grelina, que és coneguda com l'hormona de la fam, no és l’única que ajuda a fer que l’estómac influïsca directament amb l’apetit. Recentment, segons un estudi publicat per la revista Scientific Reports ha reconegut que existeix la proteïna gastroquina 1, una molècula gàstrica que juga un paper molt important en el desenvolupament de l’obesitat.

Aquesta molècula, arriba intacta a l’intestí on es combina amb la microbiota intestinal, ja que és resistent al procés de digestió. Per poder afirmar amb seguretat que la proteïna gastroquina 1 afecta al pes, David L. Boone i el seu equip de treball, components de la Universitat Indiana, van eliminar aquest gen dels ratolins. Aquests, 12 setmanes després van presentar modificacions en el seu pes corporal, el van disminuir.

El grup de científics de la universitat d'Indiana van traure com a dada important que després de l’eliminació d’aquesta molècula, els animals no van desenvolupar cap patologia, però segueixen investigant abans de proposar aquesta estratègia per a pacients amb obesitat.


NOTÍCIA ORIGINAL

NOTÍCIA RELACIONADA 1

NOTÍCIA RELACIONADA 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada