dimarts, 8 de juny del 2021

La FDA autoritza el Aduhelm, un nou fàrmac contra l’alzheimer.


El Alzheimer, que es un transtorn cerebral progressiu e irreversible que destrueix lentament la memòria i habilitats, ha sigut el protagonista d’una nova notícia de la Federal Drug Administration, ja que ha autoritzat un nou fàrmac anomenat Aduhelm, que es el primer fàrmac potencialment modificador del curs d’aquesta enfermetat.

Aquest fàrmac va ser aprovat ràpidament per la FDA, mitjançant “Accelerated Approval Pathway" , perquè gràcies a aquest es podran salvar moltes vides i millorar el nivell de vida de la gent que ho pateix. El Aduhelm (aducanumab) redueix les plaques de amiloide en el cervell, el que fa que es noten importants beneficis per als pacients.

Encara que no està aprovat en Espanya, Biogen ha sol·licitat la seua aprovació en European Medicines Agency (EMA), si que es van fer estudis en altres països mitjançant tres estudis separats, amb un total de 3482 pacients. Després d'aquests estudis es va demostrar que els pacients havien tingut una reducció significativa de la placa beta amiloide, el que va fer que s’accelerara encara més el procés d’aprovació del Aduhelm.

 

NOTÍCIA ORIGINAL

NOTÍCIA RELACIONADA 1

NOTÍCIA RELACIONADA 2


2 comentaris:

  1. Em pareix molt interessant aquest avanç. És una enfermetat que no te massa recursos per tractar-la i espere que prompte arribe a Espanya.

    ResponElimina
  2. Em pareix molt interessant aquest avanç. És una enfermetat que no te massa recursos per tractar-la i espere que prompte arribe a Espanya.

    ResponElimina