dimarts, 1 de juny del 2021

El veganisme: el nou (i únic) estil de vida “kosher”?



Israel té un 5% de població vegana i un 8% de la població és vegetariana. En els alts càrrecs d'aquest país es pot veure reflectida aquesta nova forma de vida que cada vegada més gent adopta. El llibre Vegan Revolution: Saving our World, revitalizing judism (Revolució vegana: salvant el món i revitalitzant el judaisme) parla sobre aquest tema; és un assaig publicat en els Estats Units per l'editorial Lantern i escrit per Richard H. Scheartz. Ell és jueu i activista pro veganisme i per a ell no pot haver-hi judaisme sense veganisme. Uns 75 rabins firmaren en 2017 una petició en la qual demanaven als jueus que adoptaren el veganisme.


Schwarts considera que aquest fet no sols busca millorar la relació persona-animal sinó que és una part de la "lluita global per un món més just, pacífic, compassiu i sostenible des d'un punt de vista mediambiental", i aquesta recerca de la justícia social és part de la base de la fe jueva. En el judaisme es diu que les persones han de tractar els animals amb compassió, és el principi de tza'ar ba'alei chayim (no provocar mal a cap criatura vivent).


La Bíblia sols prohibeix el consum de determinats animals. Per què deixar tot el menjar d'origen animal, incloent-hi la carn suposadament "kosher" (apta per al consum)? Doncs l'assaig demostra que no hi ha carn "kosher" ja que els jueus no deuen consumir carn d'un animal que patisca i la ramaderia intensiva fa que aquest animal haja sigut maltractat i torturat.

Noticia original:

2 comentaris:

  1. M'ha cridat molt l'atenció aquesta noticia pel seu titular, encar que és molt extensa per al meu gust.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina