dimarts, 1 de juny del 2021

Les cèl·lules dels astronautes pateixen múltiples alteracions en l'espai exterior


L'aventura espacial de la humanitat a altres planetes i satèl·lits presenta grans desafiaments que superar. Aquesta és la raó per la qual les condicions especials de l'espai, en particular la microgravetat i la radiació còsmica, representen un risc addicional per a la supervivència dels éssers humans més enllà de la Terra. Entre els diversos efectes que té la vida a l'espai en els astronautes trobem, alteració de ritmes cardíacs, pèrdua de visió, augment de la temperatura corporal, atròfia muscular, alteracions immunitàries i augment de el risc de càncer. No obstant això, el coneixement científic sobre com els efectes espacials afecten el cos humà a nivell cel·lular, i per tant les seves conseqüències a llarg termini sobre la salut, és molt limitat.

Les dades, recopilades d'experiments amb mostres de ratolins i amb 59 astronautes durant dècades a l'Estació Espacial Internacional mostren alteracions múltiples i diverses en les cèl·lules com a resultat de viatges espacials com danys a l'ADN, canvis en els extrems dels cromosomes o canvis en gens.

Coneixent els mecanismes implicats en els diferents danys a la salut humana, en l'origen dels viatges espacials, es podrien desenvolupar tractaments especials per a minimitzar-los, a part de les rutines d'exercici ja establertes, els medicaments i les dietes.Per tant aquesta informació serà fonamental per conèixer la possibilitat de missions espacials a llarg termini amb un hipotètic viatge a Mart.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada