dimecres, 9 de juny del 2021

Escandalós desequilibri en la distribució de vacunes contra la covid-19 per a rics i pobres



La OMS va dir que els primers 100 dies del 2021 s’iniciaria la vacunació contra el Covid-19 en 220 països arreu del món. El 10 d’abril va finalitzar el termini i en 14 països no ha hagut rastre de cap vacuna. L'organització Mundial de la Salut es va justificar dient que als països que encara no havia arribat la vacuna era perque o no la havien solicitada, o no estaven preparats, o bé estan en procés.

L’escandalós desequilibri en la distribució de vacunes contra el covid-19 es degut a que 87% de la població mundial són països rics. En canvi, el 0’02% de països pobres els ha arribat la vacuna.
Per altra banda, van fixar una meta de distribuir 2.000 milions de dosis, (junt amb Nacions Unides i GAVI), on el 80% va dirigit únicament per a països en desenvolupament. Però per el que portem d’any sols s’han repartit 38 milions. La causa és perquè les farmàcies estan optimitzant el procés de producció de la vacuna.
 
Aquesta desigualtat a desencadenat un desequilibri brutal que s'ha vist afectat únicament a les persones que viuen amb pobresa, i com a conseqüència ha augmentat la desigualtat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada